Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

VERANDERDE OPENINGSUREN

GEACHTE KLANTEN


EEN FIJNE KERST EN EEN WELVAREND 2020
WIJ  DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 22/11/2019
BESTELLEN LIEFST IN DE WINKEL
MAAR KAN OOK PER E-MAIL
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NUMMER EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTEL BEST IN DE WINKEL!
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT IS
OPGELET
WIJ HEBBEN EEN BEPERKT TRAITEURAANBOD VANAF 17/12/2019
INFORMEER U TIJDIG IN DE WINKEL OVER DE MOGELIJKHEDEN
OP DINSDAGEN 24/12 EN 31/12 ZIJN WIJ GEOPEND VOOR BESTELLINGEN VANAF 8.00U
VOOR VRIJE VERKOOP VANAF 9.30U
OP ZATERDAGEN 21/12 EN 28/12 ZIJN WIJ OPEN VAN 10.00U TOT 17.45U
BEKIJK HET AANBOD OM TELEURSTELLING TE VOORKOMEN


DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN:   
01/01/2020    t/m    06 /01/2020


VERGEET VOORAL UW DUBBEL VAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!

FREEK, CORNELIS EN HET WALVISTEAM
 

AANBOD 22 EN 28 DECEMBER

DIT KAN U BESTELLEN VOOR DE ZATERDAGEN 21 (TE BESTELLEN TOT UITERLIJK 17DECEMBER)
EN VOOR ZATERDAG 28 DECEMBER (TE BESTELLEN TOT UITERLIJK 21 DECEMBER)

ER ZULLEN OP ZATERDAGEN 21 EN 28 DECEMBER 2 AFHAALBLOKKEN ZIJN. 
VAN 11.00U TOT 13.00U EN VAN 14.00U TOT 16.00U.
OOK DAARVOOR DIENT U EEN AFHAALNUMMER TE HEBBEN


WARME OVENHAPJES  (MET DE 3 VERSCHILLENDE VULLINGEN)
BORRELGLAASJES    

VISPATÉ
PALINGMOUSSE
GEMARINEERDE ZALM
GEROOKTE ZALM
GARNAALKROKETTEN
FEESTKROKETTEN
KERSTSTRUDEL
GEVULDE VISSCHELP
FEESTGRATIN

POMPOENCRÊME 
BISQUE VAN GARNALEN

KREEFT GEKOOKT / KREEFT WALVIS
ZEEBAARSFILET MET KREEFTENSAUS
WATERZOOI VAN VIS
WILDSTOOFPOTJE VAN HERT, EVERZWIJN EN BOSPADDESTOELEN

+ ALLE VERSE VIS

FEESTMENU


VOORGERECHT
Tartaar van zalm en gerookte zalm

SOEP
Pompoencrême met gerookte forelstukjes

TUSSENGERECHT
Ravioli met rivierkreeft en groene asperges

HOOFDGERECHT
Zeebaarsfilet met kreeftensaus
Knapperige groenten garnituur en aardappelpuree

AFHALEN VANAF 12.00u
Meebrengen van plooibak aangeraden
€45.00/ per persoon

Aperitieven

BLADERDEEGHAPJE
Met vis of gerookte zalm 
€1.50/ st
BLADERDEEGHAPJE
Met grijze garnaal of zeevruchten (feestvulling)
€1.50/ st
VISBRIOCHE
Met verse zalm, mozzarella en basilicum
€1.50/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.50/ st
MINIKROKETJES
Met grijze garnalen of  zeevruchten (feestvulling)
€1.95/ st
MINI QUICHE 
Met broccoli en kabeljauw
€2.25/ st
BORRELGLAASJE
Met Zweedse haring en appeltjes
€2.25/ st
BORRELGLAASJE
met palingmousse
€2.25/ st
BORRELGLAASJE
Met groententartaar en vers krabvlees
€3.75/ st
GEBAKKEN SCAMPI
in oosters jasje (glutenvrij)
€5.99/ 100gr
KRABKOEKJES
€5.99/ 100GR

Soepen

POMPOENCRÊME
Gemaakt van Bio pompoen
Glutenvrij 
1 liter is goed voor 3 borden
€7.00/ L
BRETOENSE VISSOEP
Op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
€13.95/ L
BISQUE VAN GARNALEN
Van verse Noordzeegarnalen
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 personen
€14.95/ L
BISQUE VAN KREEFT
Klassieke bisque, bevat enkel kreeft. 
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
€17.95/ L

Koude voorgerechten

VISPÂTÉ
romige 2 kleurige pâté in de oven gebakken
€3.85/ 100gr
GEROOKTE PALINGMOUSSE
koud bereide palingmousse
€3.85/ 100gr
GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€5.55/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€6.67/ 100gr
TARTAAR VAN ZALM
Huisgemaakte verse tartaar
bevat geen gluten, noch lactose
€5.99/ 100gr
CEVICHE VAN ZEEBAARS
In fijne stukjes gesneden zeebaars
in marinade van citroen en koriander
€9.25/ 100gr
HIRA-GIRI
Japans gemarineerd rauw zalmhaasje
in sashimi gesneden
€6.85/ 100gr

Warme voorgerechten

RAVIOLI GEVULD MET RIVIERKREEFT EN GROENE ASPERGES
Een portie bestaat uit 4 mooie ravioli met aangepaste saus
€9.95/ per 4 stuks
GARNAALKROKETTEN
€3.75/ st
FEESTKROKET MET LANGOUSTINES EN KRAB
€3.95/ st
OESTER GRATIN 
Warme oester met champagne saus
€4.25/ st
KERSTSTRUDEL
Met stukjes courgette kerstomaatjes
€3.50/ 100gr
GEVULDE VISSCHELP
Met kabeljauw, zalm en grijze garnalen
€10.75/ st
KRABGRATIN
Gratin met aardappel mousseline en vers uitgehaald Schots krabvlees
€12.95/ st
FEESTGRATIN
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine, en verse krab
€15.95/ st

Warme hoofdgerechten

GOUDBRASEM FILET
Gevuld met julienne van groenten en champagne saus
Glutenvrij
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.50/ per persoon
WATERZOOI VAN VIS
Gevuld met kabeljauw,  en zalm en diverse witte vissoorten
In een gebonden saus met brunoise van groenten.
Glutenvrij
€16.95/ per persoon
ZEEBAARS FILET
Met kreeftensaus
Glutenvrij
AFHALEN VANAF 11.00U
€19.95/ per persoon
SCAMPI IN ZACHTE TOMATENSAUS
7 grote scampi in zachte tomatensaus met champignons
maat 13/15
Glutenvrij
€19.95/ per persoon
TONGFILETS 
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
Glutenvrij
AFHALEN VANAF 11.00U
€23.95/ per persoon
WILDSTOOFPOTJE 
Met hert, everzwijn en bospaddestoelen 
AFHALEN VANAF 11.00U
€16.95/ per persoon
FAZANT FARCIE MET PORTSAUS
Gevulde fazanten borst
AFHALEN VANAF 11.00U
€18.95/ per persoon
HARTIGE GROENTELASAGNA
Volledig vegetarisch
AFHALEN VANAF 11.00U
€9.95/ per persoon
MET KNAPPERIGE GROENTEN
Duchesse aardappel of aardappelpuree of Gratin Dauphinois
AFHALEN VANAF 11.00U
€7.95/ Per persoon

Garnituur bij warme hoofdgerechten

GARNERING
Knapperige groentjes 
Duchesse aardappel of aardappelpuree of gratin Dauphinois
€7.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
Met verse seizoensvis en aangepaste zeevruchten
Met croutons en rouille
AFHALEN VANAF 11.00U
€33.00/ per portie
LASAGNA MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€17.95/ st
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€55.00/ ST

Onze koude schotels

GESTOOMDE ZALMSCHOTEL
Gestoomde zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€16.95/ per persoon
GEROOKTE VISSCHOTEL
Met gerookte zalm,  heilbot, paling en forel, gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen en uitjes inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€17.95/ per persoon
GECOMBINEERDE SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm en heilbot,
gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€18.95/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€49.50/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL MET KREEFT  (min 2 PERS te bestellen)
3 creuses, 3 platte oesters, gamba, scampi, black tigergarnaal, ongepelde garnaal, rivierkreeftje
langoustine, wulken,  kreukels, krab en halve kreeft  per persoon
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€60.00/ per persoon

Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)
€26.95/ per persoon
GOURMET VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)
€28.99/ per persoon

EXCLUSIEF IN DE WALVIS

CHAMPAGNE NAEYAERT-MIGNON
BRUT   € 26.50/ST

CHAMPAGNE NAEYAERT-MIGNON
MILLESIME 2010 € 32.00/ST

CHAMPAGNE NAEYAERT-MIGNON
JEROBOAM RESERVE € 230/ST

 
RIESLING GOSWIN KRANZ
Bio Riesling
 
€9.90/ st
HAUS KLOSTERBERG
Riesling (droog) 
1 liter flessen 2017
€12.50/ ST
SCHIEFERSTEIL
Haus Klosterberg: droge Riesling 2017
€16.50/ st
HAUS KLOSTERBERG
Pinot Noir 2016
€18.90/ st
IMPERIAL HERITAGE CAVIAR
WHITE LABEL
30 gr
€69.95/ ST
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
WHITE LABEL
50 GR
€115.00/ ST

SCHELP EN SCHAALDIEREN

KREEFT / LEVEND OF GEKOOKT
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN



ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS
CREUSES OF HOLLE OESTERS
  • WILD ATLANTIC OYSTER  Herkomst Sligo Ierland
Smaak: Zeer mooi gevulde oester, gebalanceerd zilt en notige toets
 
  • OÍSRI  Herkomst Cromane, Ierland
Smaak van appel en komkommer met een vleugje gezouten hazelnoot. Zoet en zilt tesamen. Een zeer prettige smaakbelevin
 
  • POUSSES EN CLAIRES, LABEL ROUGE Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Zoete, notige oester met groene tinten en kruidig van smaak.
 
  • SPECIALES GILLARDEAU Herkomst Frankrijk
Smaak: Een zilt zoet zeer volle en vlezige oester.



BELONS OF PLATTE OESTERS
  • Zeeuwse 3/00-4/00-5/00
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.

Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen
Mosselen Imperial of Jumbo  Zeeland
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen


DAGPRIJS