Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

VERANDERDE OPENINGSUREN

GEACHTE KLANTEN


EEN FIJNE KERST EN EEN GESLAAGD 2022
WIJ  DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 19/11/2021
BESTEL BEST IN DE WINKEL!
MAAR U KAN OOK BESTELLEN VIA HET BESTELFORMULIER OP DE WEBSITE
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NUMMER EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT IS
OPGELET
WIJ HEBBEN EEN BEPERKT TRAITEURAANBOD VANAF 15/12/2021
INFORMEER U TIJDIG IN DE WINKEL OVER DE MOGELIJKHEDEN
OP VRIJDAGEN 24/12 EN 31/12 ZIJN WIJ GEOPEND VOOR BESTELLINGEN VANAF 8.00U
VOOR VRIJE VERKOOP VANAF 9.30U

BEKIJK HET AANBOD EN ONZE AGENDA OM TELEURSTELLING TE VOORKOMEN


DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN:   
01/01/2021    t/m    06/01/2021


VERGEET VOORAL UW DUBBEL VAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!

FREEK, CORNELIS EN HET WALVISTEAM
 

AGENDA

-ZATERDAG 18 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-ZONDAG 19 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 20 DECEMBER: GESLOTEN

-DINSDAG 21 DECEMBER: OPEN (BEPERKT AANBOD: GÉÉN TRAITEUR BESTELLINGEN MOGELIJK, ENKEL VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-WOENSDAG 22 DECEMBER: OPEN (BEPERKT AANBOD: GÉÉN TRAITEUR BESTELLINGEN MOGELIJK, ENKEL VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-DONDERDAG 23 DECEMBER: GESLOTEN

-VRIJDAG 24 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS OESTERS EN KREEFTEN)


-ZATERDAG 25 DECEMBER: GESLOTEN
-ZONDAG 26 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 27 DECEMBER: GESLOTEN
-DINSDAG 28 DECEMBER: GESLOTEN
-WOENSDAG 29 DECEMBER: GESLOTEN
-DONDERDAG 30 DECEMBER: GESLOTEN

-VRIJDAG 31 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS OESTERS EN KREEFTEN)


JAARLIJKS VERLOF VAN 1 JANUARI 2022 TOT EN MET 6 JANUARI 2022

 

DE OVERIGE DAGEN ZAL ONZE PLOEG HARD AAN HET WERK ZIJN ACHTER DE SCHERMEN. WIJ DANKEN U VOOR UW BEGRIP EN WILLEN ONS NU AL EXCUSEREN VOOR EVENTUELE ONGEMAKKEN.

FEESTMENU


VOORGERECHT
GRAVAD LAX
Met mierikswortel

SOEP
CRÈME DUBARRY
Met peterselie olie

TUSSENGERECHT
SINT-JACOBSVRUCHTEN
Met een zalf van aardpeer

HOOFDGERECHT
ZEEBAARSFILET IN KREEFTENSAUS
Met wintergroenten en kervelpuree

AFHALEN VANAF 12.00u
Meebrengen van plooibak aangeraden
€45.00/ per persoon

Aperitieven

BLADERDEEGHAPJE
Met gerookte zalm 
€1.50/ st
BLADERDEEGHAPJE
Met grijze garnalen vulling
€1.50/ st
VISBRIOCHE
Met verse zalm, mozzarella en basilicum
€1.50/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.50/ st
RONDE MINIPIZZA
Met gezouten ansjovis
€1.95/ stuk
GEBAKKEN SCAMPI
in oosters jasje (glutenvrij)
€5.99/ 100gr
KRABKOEKJES
€5.99/ 100GR
BORRELGLAASJE
Met ceviche van zeebaars
€3.75/ st

Soepen

CRÈME DUBARRY
romige soep van bloemkool en peterselie olie
1 liter goed voor 3 personen
€7.50/ L
BRETOENSE VISSOEP
Op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
€13.95/ L
BISQUE VAN GARNALEN
Van verse Noordzeegarnalen
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 personen
€14.95/ L
BISQUE VAN KREEFT
Klassieke bisque, bevat enkel kreeft. 
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
€17.95/ L

Koude voorgerechten

GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€5.55/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€6.67/ 100gr
CEVICHE VAN ZEEBAARS
In fijne stukjes gesneden zeebaars
in marinade van citroen en koriander
€9.25/ 100gr
CEVICHE VAN ZALM
In fijne stukjes gesneden zalmhaasje
in marinade van citroen en koriander
€5.55/ 100g
HIRA-GIRI
Japans gemarineerd rauw zalmhaasje
in sashimi gesneden
€6.85/ 100gr
TARTAAR VAN ZALM
Huisgemaakte verse tartaar
bevat geen gluten, noch lactose
€5.99/ 100gr

Warme voorgerechten

GARNAALKROKETTEN
€3.95/ st
RAVIOLI GEVULD MET RIVIERKREEFT EN GROENE ASPERGES
Een portie bestaat uit 4 mooie ravioli met safraansaus
€9.95/ per 4 stuks
OESTER GRATIN 
Rockefeller oyster
€3.50/ st
SINT JACOBSVRUCHTEN MET AARDPEERCRÈME
Coquilles van de Belgische kust in een zalfje van aardpeer
€12.95/ st
GEVULDE VISSCHELP
Met kabeljauw, zalm en grijze garnalen
€10.75/ st
FEESTGRATIN
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine en Noordzeegarnaal
€15.95/ st

Warme hoofdgerechten

WATERZOOI VAN VIS
Gevuld met kabeljauw,  en zalm en diverse witte vissoorten
In een gebonden saus met brunoise van groenten.
AFHALEN VANAF 11.00u.
€18.45/ per persoon
SCAMPI IN ZACHTE TOMATENSAUS
6  scampi in zachte tomatensaus met champignons.
AFHALEN VANAF 11.00u.
€15.95/ per persoon
DORADE ROYALE FILET
Met salsa verde en zuiderse groenten
AFHALEN VANAF 11.00U
€18.45/ per persoon
ZEEBAARS FILET
Met kreeftensaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€21.95/ per persoon
GEVULDE TONGROLLETJES 
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€26.95/ per persoon
HARTIGE GROENTELASAGNA
Volledig vegetarisch
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.95/ per persoon

Garnituur bij warme hoofdgerechten

GARNERING
Knapperige seizoensgroentjes 
Duchesse aardappel of aardappelpuree of gratin Dauphinois
€7.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
Met verse seizoensvis, aangepaste zeevruchten en een halve kreeft
Met croutons en rouille
AFHALEN VANAF 11.00U
€45.00/ per portie
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€65.00/ ST

Onze koude schotels

GECOMBINEERDE 'DE WALVIS' SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm, gerookte heilbot, gemarineerde zalm, gerookte paling, gerookte forel.
Gegarneerd met gambas, ongepelde garnalen en salade.
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€28.50/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€60.00/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL MET KREEFT  (min 2 PERS te bestellen)
3 creuses, 3 platte oesters, gamba, scampi, black tigergarnaal, ongepelde garnaal, rivierkreeftje
langoustine, wulken,  kreukels, krab en halve kreeft  per persoon
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€65.00/ per persoon

Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 2 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)

Dagprijs afhankelijk van het seizoen
GOURMET VANAF 2 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)


Dagprijs afhankelijk van het seizoen

KAVIAAR

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR
WHITE LABEL
30 gr
€69.95/ ST
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
WHITE LABEL
50 GR
€115.00/ ST
KAVIAAR DEGUSTATIE PAKKET 3 x 10g  
Wij selecteerden voor u onze drie favoriete soorten kaviaar uit het assortiment van Imperial Heritage. Een degustatie pakket omvat de soorten “Connoisseurs” (Siberische steur, Baerii) “Foudroyante” (Siberische oscietra, Gueldenstaedtii) en “Oscietra Royal” (Gueldenstaedtii).
PARELMOEREN KAVIAARLEPELTJE INBEGREPEN
€75.00/ ST
KAVIAAR DEGUSTATIEPAKKET 3 x 30g
Wij selecteerden voor u onze drie favoriete soorten kaviaar uit het assortiment van Imperial Heritage. Een degustatie pakket omvat de soorten “Connoisseurs” (Siberische steur, Baerii) “Foudroyante” (Siberische oscietra, Gueldenstaedtii) en “Oscietra Royal” (Gueldenstaedtii).
PARELMOEREN KAVIAARLEPELTJE INBEGREPEN
€175.00/ ST

SCHELP EN SCHAALDIEREN

KREEFT / LEVEND OF GEKOOKT
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN



ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS
CREUSES OF HOLLE OESTERS
  • WILD ATLANTIC ROCK OYSTER  Herkomst Sligo, Ierland
Smaak: Zeer mooi gevulde oester, gebalanceerd zilt en notige toets
 
  • SPÉCIALES MÓR  Herkomst , Ierland
Smaak: Door een mix van zout en zoet water ontstaat een zachte, romige en zeer prettige smaakbeleving.
 
  • SPÉCIALE DES CLAIRES 'Á VOLANT' Herkomst: Frankrijk, Normandië
Smaak: Huitre á Volant is een krachtige, volle oester met een romige zilte smaak
 
  • SPECIALES GILLARDEAU Herkomst Frankrijk
Smaak: Een zilt zoet zeer volle en vlezige oester.



BELONS OF PLATTE OESTERS
  • ZEEUWSE 3/00-4/00-5/00
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.

Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen
Mosselen Imperial of Jumbo  Zeeland
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen


DAGPRIJS