Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

VERANDERDE OPENINGSUREN

GEACHTE KLANTEN


EEN FIJNE KERST EN EEN WELVAREND 2019
WIJ  DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 20/112018
BESTELLEN LIEFST IN DE WINKEL
MAAR KAN OOK PER EMAIL
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NR EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTEL BEST IN DE WINKEL!
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT
OPGELET
WIJ HEBBEN EEN BEPERKT TRAITEURAANBOD VANAF 18/12/2018
INFORMEER U TIJDIG IN DE WINKEL OVER DE MOGELIJKHEDEN
OP MAANDAGEN 24/12 EN 31/12 ZIJN WIJ GEOPEND VOOR BESTELLINGEN VANAF 8.00U
VOOR VRIJE VERKOOP VANAF 9.00U
OP ZATERDAGEN 22/12 EN 28/12 ZIJN WIJ OPEN VAN 10.00U TOT 16.00U
BEKIJK HET AANBOD OM TELEURSTELLING TE VOORKOMEN


DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN:   
01/01/2018    t/m    08 /01/2018


VERGEET VOORAL UW DUBBEL VAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!

TEAM WALVIS, ARNO EN  DOMINIQUE 
 

AANBOD 22 EN 29 DECEMBER

DIT KAN U BESTELLEN VOOR DE ZATERDAGEN 22 EN 29 DECEMBER

BLADERDEEGHAPJES MET GARNAAL, GEROOKTE ZALM EN VIS
BORRELGLAASJES MET ZALM OF PALINGMOUSSE

VISPATÉ
PALINGMOUSSE
GEMARINEERDE ZALM
GEROOKTE ZALM
GARNAALKROKETTEN
FEESTKROKETTEN
KERSTSTRUDEL
GEVULDE VISSCHELP
FEESTGRATIN

WATERKERSROOM SOEP
BISQUE VAN GARNALEN

ZALM PREI GRATIN
KREEFT GEKOOKT / KREEFT ARMORICAINE
ZEEBAARSFILET MET KREEFTENSAUS
WATERZOOI VAN VIS
HERT STOOFPOTJE MET PADDESTOELEN

+ ALLE VERSE VIS

FEESTMENU

FEESTMENU
VOORGERECHT

Hira-Giri
(Japans gemarineerde zalm)

SOEP
Waterkersroomsoep

TUSSENGERECHT
Kwartelfilet met confit

HOOFDGERECHT
Tarbotfilet met Champagnesaus
Winterse groenten garnituur en aardappelpuree

AFHALEN VANAF 12.00u
€49.00/ per persoon

Aperitieven

BLADERDEEGHAPJE
Met vis of gerookte zalm 
€1.30/ st
BLADERDEEGHAPJE
Met grijze garnaal of zeevruchten
€1.50/ st
MINIKROKETJES
Met grijze garnalen of feestvulling
€1.75/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.25/ st
NORI ROL
Met gegrilde tonijn of gerookte paling en zure room (12 hapjes/rol)
€9.95/ st
BORRELGLAASJE
Met Zweedse haring en appeltjes
€2.25/ st
BORRELGLAASJES
met paling of zalmmousse
€2.25/ st
BORRELGLAASJES
Met groententartaar en vers krabvlees
€3.75/ st
ZALMHAPJES
Gerookte zalmrol gevuld met kruidige geitenkaas van kaasmakerij Karditsel;
(om zelf in hapjes te snijden)
€6.30/ 100GR

Soepen

VEGETARISCHE GROENTESOEP
ZACHTE WATERKERS CRÊME
 
€6.50/ L
BRETOENSE VISSOEP
(op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren)
€12.90/ L
BISQUE VAN GARNALEN
€13.95/ L
BISQUE VAN KREEFT
€17.95/ L

Koude voorgerechten

VISPÂTÉ
(romige 2 kleurige pâté in de oven gebakken)
€3.20/ 100gr
GEROOKTE PALINGBAVAROIS
koud bereide palingmousse
€3.85/ 100gr
KRABMOUSSE GEVULD MET ST.-JAKOBSVRUCHTEN
Koude bavarois bereiding 
€5.95/ 100GR
GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€5.55/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€6.67/ 100gr
CEVICHE VAN ZEEBAARS
In fijne stukjes gesneden zeebaars
in marinade van citroen en koriander
€9.25/ 100gr
HIRA-GIRI
Japans gemarineerde rauw zalmhaasje
in sashimi gesneden
€6.85/ 100gr

Warme voorgerechten

GARNAALKROKETTEN
€3.75/ ST
FEESTKROKET MET LANGOUSTINES EN KRAB
€3.95/ ST
OESTER GRATIN 
Warme oester met champagne saus
€4.25/ ST
KWARTEL FILETS  MET CONFIT
€9.95/ st
KERSTSTRUDEL
(met verse zalm en spinazie)
€3.50/ 100gr
GEVULDE VISSCHELP
€10.75/ ST
KRABGRATIN
Gratin met aardappel mousseline en vers uitgehaald Schots krabvlees
€12.95/ st
FEESTGRATIN
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine, en verse krab
€15.95/ ST

Warme hoofdgerechten

ZALM PREI GRATIN
per individuele portie
AFHALEN VANAF 8.00U
€14.50/ per persoon
GOUDBRASEM FILET
Gevuld met julienne van groenten en champagne saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.50/ per persoon
ZALMFILET
Met dragonsaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.50/ Per persoon
WATERZOOI VAN VIS
Gevuld met kabeljauw,  en zalm en diverse witte vissoorten
In een gebonden saus met brunoise van groenten
€16.95/ per persoon
ZEEBAARS FILET
Met kreeftensaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€19.95/ per persoon
TONGFILETS 
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€23.95/ per persoon
FAZANT FARCIE MET PORTSAUS
Gevulde fazanten borst
AFHALEN VANAF 11.00U
€16.95/ per persoon
HERT  STOOFPOTJE
met bospaddestoelen 
AFHALEN VANAF 11.00U
€16.95/ per persoon
HARTIGE GROENTELASAGNA
AFHALEN VANAF 11.00U
€9.95/ per persoon
MET WINTERSE GROETEN
Duchesse aardappel of aardappelpuree of Gratin Dauphinois

AFHALEN VANAF 11.00U
€7.95/ Per persoon

Garnituur bij warme hoofdgerechten

GARNERING
Winterse groeten
Duchesse aardappel of aardappelpuree of gratin Dauphinois
€7.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€33.00/ per portie
LASAGNA MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€17.95/ st
KREEFT 
met lookboter
€47.50/ stuk
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€52.00/ ST

Onze koude schotels

GESTOOMDE ZALMSCHOTEL
Gestoomde zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€16.95/ per persoon
GEROOKTE VISSCHOTEL
Met gerookte zalm,  heilbot, paling en forel, gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen en uitjes inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€17.95/ per persoon
GECOMBINEERDE SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm en heilbot,
gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€18.95/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
uitgebreid gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€47.50/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS)
Met oesters (2 creuses, 2  zeeuwse platte), scampi, gamba's, langoustines, halve Noordzeekrab, mosselen, palourdes, wulken en kreukels;
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€45.00/ per persoon
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS) MET KREEFT
Idem als zeevruchtenschotel zonder kreeft, maar met halve kreeft per persoon extra
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€60.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS
een uitgelezen keuze uit het beste van ons assortiment met:
vispâté, palingmousse, gerookte zalm, heilbot, gemarineerde zalm en zeevruchten
(2 creuses, scampi, gambas, langoustine, kreukeltjes en ongepelde garnaal)
3 sauzen zijn inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.30U
€45.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS MET KREEFT
Idem als feestschotel zonder kreeft maar met halve kreeft extra per persoon
AFHALEN VANAF 16.30u
€60.00/ per persoon

Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr inktvis, 1langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)
€26.95/ per persoon
GOURMET VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's,50gr inktvis, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)
€28.99/ per persoon

EXCLUSIEF IN DE WALVIS

CHAMPAGNE NAEYAERT-MIGNON
BRUT
€24.95/ ST
FONTE ASCOSA
Eerlijke witte wijn van aan de rand van de Verdicchio
San Poalo di Jesi
€9.80/ ST
HAUS KLOSTERBERG
Riesling (droog) 
1 liter flessen 2017
€12.50/ ST
SCHIEFERSTEIL
Haus Klosterberg: droge Riesling 2016
€16.50/ st
ZELTINGER SONNENUHR
Spätlese 2016
€29.50/ st
HAUS KLOSTERBERG
Pinot Noir 2016
€19.50/ st
IMPERIAL HERITAGE CAVIAR
WHITE LABEL
30 gr
€69.95/ ST
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
WHITE LABEL
50 GR
€115.00/ ST

SCHELP EN SCHAALDIEREN

KREEFT / LEVEND OF GEKOOKT
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN



ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS
CREUSES OF HOLLE OESTERS
  • ZEEUWSE GREVELINGEN NR 2
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Goed gevulde oester met uitgesproken, zilte smaak. Uiterst geschikt voor warme bereidingen.
  • WILD ATLANTIC OYSTER
Herkomst: Ierse Westkust, Sligo
Smaak: Zeer mooi gevulde oester, gebalanceerd zilt en notige toets
  • SPECIALE VERTE, LABEL ROUGE
Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Licht kruidig, intense, verfijnde smaak
  • POUSSES EN CLAIRES, LABEL ROUGE Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Zoete, notige oester met groene tinten en kruidig van smaak.


BELONS/PLATTE OESTERS
  • Zeeuwse 3/00-4/00-5/00
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.

Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen
Mosselen Imperial of Jumbo  Zeeland
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen


DAGPRIJS