Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

Aperitieven

BLADERDEEGHAPJE
Met vis of gerookte zalm
€1.30/ st
BLADERDEEGHAPJE
Met grijze garnaal of zeevruchten
€1.50/ st
VISBRIOCHE
Met verse zalm, mozzarella en basilicum
€1.30/ st
MINIKROKETJES
Met grijze garnalen
€1.50/ st
OESTERKROKETJE
Op basis van oestervocht met stukjes oester
€2.00/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.25/ st
GEBAKKEN SCAMPI
in oosters jasje (glutenvrij)
€5.99/ 100gr
KRABKOEKJES
€5.99/ 100GR
NORI ROL
Met gegrilde tonijn of gerookte paling en zure room (12 hapjes/rol)
€8.95/ st
BORRELGLAASJES
met paling of zalmmousse
€2.25/ st
BORRELGLAASJE
met ceviche van zeebaars
€3.75/ st
BORRELGLAASJE
Met grijze garnaal en tomaat
€2.25/ st
ZALMHAPJE
Gerookte zalm gevuld met kruidenkaas
€6.35/ 100gr

Soepen

BRETOENSE VISSOEP
(op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren)
€12.90/ L
BISQUE VAN GARNALEN
€13.95/ L
SCAMPISOEP MET THAISE TOETS
€14.95/ L
BISQUE VAN KREEFT
€17.95/ L
VEGETARISCHE GROENTESOEP
ZACHTE WITLOOFCRÊME

€6.50/ L
GROENTESOEP
Het seizoen volgend maken wij voor u een heerlijke vegetarische soep.
Heel kindvriendelijk.
Overleg steeds mogelijk
€6.50/ l

Koude voorgerechten

Carpaccio
Wij snijden voor u carpaccio van Zalm, Tonijn, Zeebaars en Coquille St.-Jacques.
Vers van het mes, zonder vooraf invriezen.
kostprijs = filetprijs + €15.00
CEVICHE VAN ZEEBAARS
In fijne stukjes gesneden zeebaars
in marinade van citroen en koriander
€9.25/ 100gr
GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€5.55/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€6.67/ 100gr
VISPÂTÉ
(romige 2 kleurige pâté in de oven gebakken)
€3.20/ 100gr
GEROOKTE PALINGBAVAROIS
koud bereide palingmousse
€3.85/ 100gr
TARTAAR VAN ZALM
Huisgemaakte verse tartaar

bevat geen gluten, noch lactose
€5.99/ 100gr

Tapas

Dit kan gerust een aperitief en voorgerecht vervangen.
Kan worden geserveerd met brood of tacos.


Ceviche van kabeljauw (rauwe kabeljauw in limoen en koriander)
Oktopussalade met tomaat en olijfolie
Calamares in dragonazijn met scampi
Tijgergarnalen in looksausje
Zongedroogde tomaatjes
Olijvenmix
€9.95/ Per persoon (vanaf 6 p.)
Ceviche van kabelauw (rauwe kabeljauw met limoen en koriander)
Oktopussalade met koriander
Calamares salade in dragonazijn met scampi
Tijgergarnalen in looksausje
Minispiesjes van gemarineerd makreelfilet
Vongole verace in olijfolie en basilicum
Gebakken scampi in oosters jasje
Scampi in zachte tomatensaus
Zongedroogde tomaatjes
Olijvenmix
Artisjokken 
Gegrilde paprika

€16.95/ Per persoon (vanaf 6 p.)

Warme voorgerechten

GARNAALKROKETTEN
€3.75/ ST
KROKETJE MET KAAS EN GEROOKTE ZALM
€2.00/ ST
GEROOKTE PALING KROKET
Zeer licht kroketje met stukjes gerookte paling
€2.95/ st
GEITENKAASJE IN JASJE VAN GEROOKTE ZALM 
Met geitenkaas van kaasmakerij Karditsel
€3.95/ ST
EMPANADA MET TONIJN
Bladerdeeg maantje gevuld met tonijn en tomaat
€4.25/ ST
GEVULDE VISSCHELP
€10.75/ ST
KRABGRATIN
Gratin met aardappel mousseline en vers uitgehaald Schots krabvlees
€12.95/ st
ST.JAKOBSVRUCHTGRATIN
€12.95/ ST
OESTERGRATIN
Te gratineren oester met champagne saus en beetje spinazie
€4.25/ st

Warme hoofdgerechten

ROGGEVLEUGELFILET 
Opgerolde filet gevuld met julienne van groenten

€15.50/ Per persoon
GOUDBRASEM FILET
Gevuld met julienne van groenten en champagne saus
€15.50/ per persoon
ZALMFILET
in zachte dragonsaus en paddestoelen
€15.50/ per persoon
WATERZOOI VAN VIS
Gevuld met kabeljauw,  en zalm en diverse witte vissoorten
In een gebonden saus met brunoise van groenten
€34.50/ kg
WATERZOOI VAN TONG EN LOTTE 
Met fijne stukjes groente en aardappeltje
€24.95/ Per persoon
KABELJAUWTOURNEDOS
Met mozzarella en tomatentapenade in zacht getomateerde witte wijnsaus
€17.50/ Per persoon
SCAMPI
Gebakken scampi in zachte tomatensaus
kan zowel als voor als hoofdegerecht
€44.25/ KG
ZEEBAARSFILET
Met saus van de dag
€49.95/ kg
PALING IN HET GROEN
€42.50/ KG
BOUILLABAISSE 
Met croutons en rouille
€23.95/ Per persoon
MET GROENTENGARNITUUR 
€4.00/ Per persoon
MET AARDAPPEL GRATIN OF HERTOGINNENAARDAPPELTJES
€3.95/ Per persoon

U KAN OOK VOLGENDE SAUZEN BESTELLEN: SAFFRAANSAUS, NORMANDISCHE SAUS, ZACHTE TOMATEN-CHAMPIGNONSAUS,
KREEFTENSAUS, KAPPERTJESSAUS, "FINE CHAMPAGNE...
€17.95/ L
INDIEN DE VIS VAN UW KEUZE NIET TUSSEN HET AANBOD ZIT, GEEN NOOD
U KAN IN PRINCIPE ALLES WAT OP DE MARKT IS BESTELLEN, VANAF 4 PERSONEN



Garnituur bij warme hoofdgerechten

GROENTENGARNERING BIJ WARME HOOFDGERECHTEN
Wij serveren u een keuze uit seizoens groenten. (gestoofd of gestoomd)
U kiest ook voor puree of duchesse aardappelen of gratin dauphinois.
€7.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€33.00/ per portie
KREEFT 
met lookboter
€47.50/ stuk
KREEFT ARMORICAINE
Een hele kreeft van 650/750 gr
AFHALEN VANAF 11.00U
€49.50/ ST
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€52.00/ ST
KREEFT BELLE-VUE
(ZIE OOK KOUDE SCHOTELS)
€47.50/ per kreeft

Onze koude schotels

GESTOOMDE ZALMSCHOTEL
Gestoomde zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€16.95/ per persoon
GEROOKTE VISSCHOTEL
Met gerookte zalm,  heilbot, paling en forel, gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen en uitjes inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€17.95/ per persoon
GECOMBINEERDE SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm en heilbot,
gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€18.95/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
uitgebreid gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€47.50/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS)
Met oesters (2 creuses, 2  zeeuwse platte), scampi, gamba's, langoustines, halve Noordzeekrab, mosselen, palourdes, wulken en kreukels;
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€45.00/ per persoon
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS) MET KREEFT
Idem als zeevruchtenschotel zonder kreeft, maar met halve kreeft per persoon extra
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€60.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS
een uitgelezen keuze uit het beste van ons assortiment met:
vispâté, palingmousse, gerookte zalm, heilbot, gemarineerde zalm en zeevruchten
(2 creuses, scampi, gambas, langoustine, kreukeltjes en ongepelde garnaal)
3 sauzen zijn inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.30U
€45.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS MET KREEFT
Idem als feestschotel zonder kreeft maar met halve kreeft extra per persoon
AFHALEN VANAF 16.30u
€60.00/ per persoon

Eenpansgerechten

PAELLA  
Uitsluitend met vis, vanaf 8 personen
waarborg pan: € 100

€14.50/ Per persoon
PAELLA
Met bio kip en langoustines, enkel vanaf 8 personen
waarborg pan : € 100

€18.95/ Per persoon
MOUSSAKA MET TONIJN 
Met aardappelpuree en vers gegrilde zuiderse groenten
€17.95/ Per persoon
ZALM EN PREI GRATIN 
met dille
€12.50/ Per persoon
LASAGNA MET WITTE VIS EN GROENTJES
€10.00/ Per persoon
LASAGNA MET TONIJN EN TOMAAT
per 8 personen

€16.50/ Per persoon
LASAGNA MET ZALM EN SPINAZIE
€12.50/ Per persoon
LASAGNA MET KREEFT 
Luxe lasagna met kreeft en zeevruchten
€17.50/ Per persoon
WITLOOF IN GEROOKTE ZALM
en kaassaus
€9.90/ Per persoon
WATERZOOI VAN VIS 
Mengeling van verschillende soorten witte vis en zalm
€34.50/ KG
ALLE LASAGNA'S EN GRATINS ZIJN MINIMUM PER 8 PERSONEN OF IN EEN VEELVOUD VAN 4 TE BESTELLEN

INDIVIDUELE PORTIES VAN DEZE EENPANSGERECHTEN ZIJN PER PERSOON TE VERKRIJGEN, INDIEN ZE OP HET MOMENT VAN BESTELLEN VOORRADIG ZIJN IN DE WINKEL.
DAN GELDT OOK AUTOMATISCH DE WINKELPRIJS.

EEN WAARBORG VAN € 25.00 WORDT GEVRAAGD PER OVENSCHAAL


Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr inktvis, 1langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)
€26.95/ per persoon
GOURMET VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's,50gr inktvis, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)
€28.99/ per persoon

Uw overheerlijke schotel, stel zelf samen, vanaf 12 personen

GEROOKTE PALINGBAVAROIS
€3.85/ 100GR
TERRINE
van zalm, grietfilet en scampi
€3.85/ 100 GR
NESTJE VAN ZALM EN SCAMPI
+/- 100 GR
€4.25/ ST
GEMARINEERDE ZALM
€58.50/ 100GR
HUISGEROOKTE ZALM
Op beukschilfers gerookt
€6.67/ 100GR
ZALMTARTAAR
MIN 250 GR
€5.99/ 100GR
CARPACCIO VAN ZALM
Handgesneden Schotse Red Label zalm
€5.50/ 100 GR
CARPACCIO VAN TONIJN 
Handgesneden

DAGPRIJS
TARTAAR VAN TONIJN
DAGPRIJS
CEVICHE VAN KABELJAUW
Rauwe kabeljauw in dunne sneetjes in limoen en koriander
DAGPRIJS
GESTOOMDE ZALM 
€4.55/ 100 gr
KLEINE TOMAAT GARNAAL
DAGPRIJS

DAGPRIJS
GROTE TOMAAT GARNAAL
DAGPRIJS

ST
CANNOLO GEVULD MET KOUDE KREEFT EN  ZEEVRUCHTENSLA 
Met fijne dressingsaus
€8.50/ ST
GESTOOMDE FOREL
€6.95/ ST
MAKREELFILETS IN KRUIDIG ZUUR
Superfrisse zacht zure bereiding
€3.99/ 100 gr
KABELJAUW GEBAKKEN IN KROKANT JASJE
€25.50/ KG
 PASTASALADE
met tonijn, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten

€2.65/ 100 GR
PASTASALADE
Met grijze garnalen en gerookte zalm in dille/yoghurt dressing
€2.25/ 100 GR
KOUDE RISOTTO
Met scampi, tomatentapenade en zwarte gedroogde olijven

€2.99/ 100 GR
GEROOKTE HEILBOT
Handgesneden
€57.50/ 100 GR
GEROOKTE PALINGFILETS
afkomstig uit het IJsselmeer
€77.95/ 100 gr
DE INGREDIENTEN VAN UW KEUZE WORDEN GESCHIKT OP EEN BED VAN DIVERSE SOORTEN SLA
MET EEN FEESTELIJKE GARNERING VAN GAMBA'S, KREUKELTJES, EN ONGEPELDE GARNAAL
DE VASTE BASISPRIJS VOOR DEZE GARNERING 

€4.00/ Per persoon
VOOR EEN UITGEBREID ASSORTIMENT KOUDE GROENTEN
Rauw zowel als gestoomd of gegrild 
afhankelijk van het soort groente
€7.95/ Per persoon
UITERAARD ADVISEREN WIJ VRIJBLIJVEND BIJ DE HOEVEELHEDEN DIE U PER PERSOON EN PER BUFFET KAN VOORZIEN.
DRESSINGSAUZEN ZIJN OOK VERKRIJGBAAR
BESPREKINGEN VOOR BUFFET GRAAG OP DIN-DO EN VRIJDAG TUSSEN 10.00U EN 18.00U