Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

OPENINGSUREN EN DAGEN VANAF 20/12/2017 TOT 06/01/2018

GEACHTE KLANTEN


EEN FIJNE KERST EN EEN WELVAREND 2018
WIJ  DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 15 NOVEMBER 2017
BESTELLEN LIEFST IN DE WINKEL
MAAR KAN OOK PER EMAIL
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NR EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTEL BEST IN DE WINKEL!


OPGELET! Wij hebben gewijzigde openingsuren en een gewijzigd aanbod tijdens de feestweken!

Dinsdag 29/12 geopend 9.30u tot 18.00u
Woensdag 20/12 geopend van 9.30u tot 18.00u
Donderdag 21/12 OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT
Vrijdag 22/12 OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT
Zaterdag 23/12GESLOTEN
Zondag 24/12 vanaf 8.00u  OPEN VOOR AFHALEN BESTELLINGEN
VRIJE VERKOOP vanaf 9.30u TOT 17.30u

Dinsdag 26/12 OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT
Woensdag 27/12 geopend van 9.30u tot 18.00u
Donderdag 28/12 OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT
Vrijdag 29/12 OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT
Zaterdag  30/12 GESLOTEN
Zondag 31/12 geopend vanaf 8.00u OPEN VOOR BESTELLINGEN
VRIJE VERKOOP van 9.30u tot 17.30u
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT


DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN          01/01/2018    t/m    06 /01/2018

VERGEET VOORAL UW DUBBELVAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!

ARNO, DOMINIQUE EN PLOEG

FEESTMENU

FEESTMENU
VOORGERECHT

Ceviche van Zeebaars

SOEP
Bisque van garnalen

TUSSENGERECHT
Fazant in bladerdeegje

HOOFDGERECHT
Tongfilet gevuld met kreeft
en langoustineconsommé
Whiskey worteltjes en kervelpuree

AFHALEN VANAF 12.00u
€45.00/ per persoon

Aperitieven

OVENHAPJE
met vis of
kaas en gerookte zalm of zeevruchtenvulling
€1.25/ st
OVENHAPJE
met grijze garnalen
€1.50/ st
VISBRIOCHE
gevuld met zalm en mozzarella
€1.25/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.25/ st
MINIKROKETJES
Met garnalen of feestvulling
€1.50/ st
BLADERDEEG "TOMPOUCE"
gevuld met kabeljauwmousse
€0.75/ st
BORRELGLAASJES
met paling of zalmmousse
€2.25/ st
BORRELGLAASJES
Met groententartaar en vers krabvlees
€3.75/ st
BORRELGLAASJE
met ceviche van zeebaars
€3.75/ st
ZALMHAPJES
Gerookte zalmrol gevuld met kruidige geitenkaas van kaasmakerij Karditsel;
(om zelf in hapjes te snijden)
€6.30/ 100GR
NORI ROL
Met gegrilde tonijn of gerookte paling en zure room (12 hapjes/rol)
€8.95/ st

Soepen

BRETOENSE VISSOEP
(op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren)
€12.90/ L
BISQUE VAN GARNALEN
€13.95/ L
BISQUE VAN KREEFT
€17.95/ L
VEGETARISCHE GROENTESOEP
ZACHTE WITLOOFCRÊME

€6.50/ L

Koude voorgerechten

VISPÂTÉ
(romige 2 kleurige pâté in de oven gebakken)
€3.20/ 100gr
GEROOKTE PALINGBAVAROIS
koud bereide palingmousse
€3.85/ 100gr
KRABMOUSSE GEVULD MET ST.-JAKOBSVRUCHTEN
Koude bavarois bereiding 
€5.95/ 100GR
GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€5.55/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€6.67/ 100gr
TARTAAR VAN ZALM
(Atlantische Schotse Red Label zalm van Loch Duart)
€5.99/ 100gr
CEVICHE VAN ZEEBAARS
In fijne stukjes gesneden zeebaars
in marinade van citroen en koriander
€6.75/ 100gr

Warme voorgerechten

GARNAALKROKETTEN
€3.75/ ST
FEESTKROKET MET LANGOUSTINES EN KRAB
€3.75/ ST
OESTER GRATIN 
Warme oester met champagne saus
€4.25/ ST
FAZANT  in bladerdeeg
€9.95/ st
GEVULDE VISSCHELP
€10.75/ ST
KERSTSTRUDEL
(met verse zalm en spinazie)
€3.50/ 100gr
KRABGRATIN
Gratin met aardappel mousseline en vers uitgehaald Schots krabvlees
€12.95/ st
FEESTGRATIN
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine, en verse krab
€15.95/ ST

Warme hoofdgerechten

GOUDBRASEM FILET
Gevuld met julienne van groenten en champagne saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.50/ per persoon
ZALMFILET
Met dragonsaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€15.50/ Per persoon
WATERZOOI VAN VIS
Gevuld met kabeljauw, tongfilet en zalm.
In een gebonden saus met brunoise van groenten
AFHALEN TUSSEN 11.00 u EN 13.00u
€18.95/ per persoon
ZEEBAARS FILET
Met kreeftensaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€19.95/ per persoon
TONGFILETS 
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€23.95/ per persoon
FAZANT FARCIE MET PORTSAUS
.
AFHALEN VANAF 11.00U
€16.95/ per persoon
HERT  STOOFPOTJE
met bospaddestoelen 
AFHALEN VANAF 11.00U
€16.95/ per persoon
HARTIGE GROENTELASAGNA
AFHALEN VANAF 11.00U
€9.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€33.00/ per portie
LASAGNA MET KREEFT
AFHALEN VANAF 11.00U
€17.95/ st
KREEFT 
met lookboter
€47.50/ stuk
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€52.00/ ST

Garnituur bij warme hoofdgerechten

GARNERING
Ierse Whiskey worteljes
Duchesse aardappel of kervelpuree of gratin Dauphinois
€7.95/ per persoon

Onze koude schotels

GESTOOMDE ZALMSCHOTEL
Gestoomde zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€16.95/ per persoon
GEROOKTE VISSCHOTEL
Met gerookte zalm,  heilbot, paling en forel, gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen en uitjes inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€17.95/ per persoon
GECOMBINEERDE SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm en heilbot,
gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€18.95/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
uitgebreid gegarneerd met gambas en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€47.50/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS)
Met oesters (2 creuses, 2  zeeuwse platte), scampi, gamba's, langoustines, halve Noordzeekrab, mosselen, palourdes, wulken en kreukels;
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€45.00/ per persoon
ZEEVRUCHTENSCHOTEL (PER 2 PERS) MET KREEFT
Idem als zeevruchtenschotel zonder kreeft, maar met halve kreeft per persoon extra
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€60.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS
een uitgelezen keuze uit het beste van ons assortiment met:
vispâté, palingmousse, gerookte zalm, heilbot, gemarineerde zalm en zeevruchten
(2 creuses, scampi, gambas, langoustine, kreukeltjes en ongepelde garnaal)
3 sauzen zijn inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.30U
€45.00/ per persoon
FEESTSCHOTEL DE WALVIS MET KREEFT
Idem als feestschotel zonder kreeft maar met halve kreeft extra per persoon
AFHALEN VANAF 16.30u
€60.00/ per persoon

Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr inktvis, 1langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)
€26.95/ per persoon
GOURMET VANAF 4 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's,50gr inktvis, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)
€28.99/ per persoon

EXCLUSIEF IN DE WALVIS

CHAMPAGNE NAEYAERT-MIGNON
BRUT
€24.95/ ST
Capovolto
Verdicchio Superiore
€12.95/ ST
CAMPO DELLE OCCHE
Verdicchio Classico Superiore
€23.30/
PARADISO
Marche Rosso
€19.95/ st
PASSOLENTO
Verdicchio superiore 
Bio wijn op vaten gerijpt
€17.95/
IMPERIAL HERITAGE CAVIAR
BLUE LABEL
30 gr
€62.95/ ST
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
BLUE LABEL
50 GR
€105.00/ ST

SCHELP EN SCHAALDIEREN

Mosselen Imperial of Jumbo  Zeeland
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen


DAGPRIJS
HOLLE OESTERS
  • Fines de  Claires
Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Licht kruidig, intense verfijnde smaak.
  • Zeeuwse Grevelingen nr 4
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Goed gevulde oester met uitgesproken, zilte smaak. Uiterst geschikt voor warme bereidingen.
  • Speciales Gillardeau nr 3
Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Volle, blanke schelp met mooi genuanceerd, notig aroma.

  • Pousses en Claires David Hervé nr 3
Herkomst: Charente-Maritime, Marennes Oleron
Smaak: Zoete, notige oester met groene tinten en kruidig van smaak.
  • Perles Blanches de Quehan
Herkomst: Ierse Westkust / Charente Maritime
Smaak: Mooi gevulde oester, gebalanceerd zilt en kruidig van smaak.


BELONS/PLATTE OESTERS
  • Zeeuwse 3/00-4/00-5/00
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.

Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen

KREEFT / LEVEND OF GEKOOKT
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN



ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS