Over Ons

Test

In een prachtig, origineel kader baten Cornelis van der Zande en Freek Albregts de laatste échte viswinkel van Leuven centrum uit.
Zij bouwden een geweldige knowhow en netwerk op dat resulteert in een mooi assortiment dagverse vis en zeevruchten. De Walvis zet in op absolute versheid, met een dagelijkse aanvoer van verse vis uit de Noordzee, Atlantische oceaan en exotischere vangstgebieden.
Dagverse seizoensvis wordt door Freek verwerkt in dagschotels en andere bereidingen. Zo kunnen ze garanderen dat ook deze supervers zijn, al betekent dit dat Freek nooit van tevoren helemaal zeker is welke bereidingen in de toog zullen verschijnen. Hij weet als geen ander hoe je vis de juiste eer aan doet in een bereiding.
Cornelis groeide, als zoon van, op in de viswinkel. Een leven tussen de vis leidde tot een zeer brede kennis van zijn vak en een diepe eerbied voor het product waar ze mee werken. Als meervoudig Belgisch kampioen oestersteken wist hij dit meer dan eens te bewijzen.


 

Geschiedenis

Arno van der Zande en Dominique Buysschaert begonnen deze vishandel in Leuven, op 1 april 1987.
Jaren timmeren aan de weg en steeds opnieuw de lat hoger leggen, dan daar waar ze lag op de dag dat ze begonnen,
heeft uiteindelijk geleid tot waar De Walvis nu staat.
Een bloeiende Vishandel-Traiteur waar elke dag uit  Noord en Zuid de beste kwaliteitsproducten uit de zee worden aangeleverd.
Omdat De Walvis 90% van de bereidingen in huis maakt verwierven zij hiervoor in 2013 het Handmade In Belgium HIB label. 

Op de symbolische datum van 1 april 2019 werd de fakkel doorgegeven aan Freek en Cornelis. Zij verwierven hun meesterschap tijdens de vele jaren dienst bij Arno en Dominique.