Traiteur

U kan bij de Walvis terecht voor al uw feesten groot en klein. Bekijk onze lijst met warme en koude gerechten.

VERANDERDE OPENINGSUREN

GEACHTE KLANTEN,


EEN FIJNE KERST EN EEN GESLAAGD 2025
WIJ  DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 19/11/2023
BESTEL BEST IN DE WINKEL!
MAAR U KAN OOK BESTELLEN VIA HET BESTELFORMULIER OP DE WEBSITE
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NUMMER EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT IS
OPGELET
WIJ HEBBEN EEN BEPERKT TRAITEURAANBOD VANAF 17/12/2023
INFORMEER U TIJDIG IN DE WINKEL OVER DE MOGELIJKHEDEN
OP 24/12 EN 31/12 ZIJN WIJ GEOPEND VOOR BESTELLINGEN VANAF 8.00U
VOOR VRIJE VERKOOP VANAF 9.30U

BEKIJK HET AANBOD EN ONZE AGENDA OM TELEURSTELLING TE VOORKOMEN


DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN:   
01/01/2024    t/m    06/01/2024


VERGEET VOORAL UW DUBBEL VAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!

FREEK, CORNELIS EN HET WALVISTEAM
 

AGENDA

-VRIJDAG 20 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-ZATERDAG 21 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-ZONDAG 22 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 23 DECEMBER: GESLOTEN

-DINSDAG 24 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)

-WOENSDAG 25 DECEMBER: GESLOTEN
-DONDERDAG26 DECEMBER: GESLOTEN
-VRIJDAG 27 DECEMBER: GESLOTEN
-ZATERDAG 28 DECEMBER: GESLOTEN
-ZONDAG 29 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 30 DECEMBER: GESLOTEN

-DINSDAG 31 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS OESTERS EN KREEFTEN)


JAARLIJKS VERLOF VAN 1 JANUARI 2025 TOT EN MET 6 JANUARI 2025

 

DE OVERIGE DAGEN ZAL ONZE PLOEG HARD AAN HET WERK ZIJN ACHTER DE SCHERMEN. WIJ DANKEN U VOOR UW BEGRIP EN WILLEN ONS NU AL EXCUSEREN VOOR EVENTUELE ONGEMAKKEN.

FEESTMENU


VOORGERECHT
HUISGEROOKTE ZALM
met avocadocrème en tartaar van tomaat

SOEP
NOORDZEE ROOMSOEP
met venusschelpen en dille-olie

TUSSENGERECHT
RAVIOLI MET RIVIERKREEFT
filet van zeebarbeel, groene asperge en saffraan saus

HOOFDGERECHT
DORADE ROYALE MET KREEFT
Nantuasaus van krab, seizoensgroenten en kervelpuree


AFHALEN:

Vanaf 12u00

Meebrengen van plooibak aangeraden
€65.00/ per persoon

Aperitieven

BLADERDEEGHAPJE
Met gerookte zalm 
€1.95/ st
BLADERDEEGHAPJE
Met grijze garnalen vulling
€1.95/ st
VISBRIOCHE
Met verse zalm, mozzarella en basilicum
€1.75/ st
MINI-PIZZA
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
€1.75/ st
RONDE MINIPIZZA
Met gezouten ansjovis
€1.95/ stuk
GEBAKKEN SCAMPI
in oosters jasje (glutenvrij)
€5.99/ 100gr
KRABKOEKJES
€5.99/ 100GR
BORRELGLAASJE
Met mousse van gerookte paling
€3.25/ st
BORRELGLAASJE
Met mousse van zalm
€3.25/ st

Soepen

BRETOENSE VISSOEP
Op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
€14.95/ L
BISQUE VAN GARNALEN
Van verse Noordzeegarnalen
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 personen
€14.95/ L
NOORDZEE ROOMSOEP
met venusschelpen en dille-olie
1l is goed voor 3 pers.
€23.95/ L

Koude voorgerechten

GEMARINEERDE RAUWE ZALM
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm 
in fijne sneden gesneden
€7.99/ 100gr
GEROOKTE ZALM
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
€8.99/ 100gr
CEVICHE VAN ZALM
In fijne stukjes gesneden zalmhaasje
in marinade van citroen en koriander
€7.99/ 100g
HIRA-GIRI
Japans gemarineerd rauw zalmhaasje
in sashimi gesneden
€7.99/ 100gr

Warme voorgerechten

OESTER GRATIN 
Rockefeller oyster
€4.25/ st
GARNAALKROKETTEN
€4.75/ st
GEVULDE VISSCHELP
Met kabeljauw, zalm en grijze garnalen
€12.75/ st
FEESTGRATIN
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine en Noordzeegarnaal
€16.95/ st
RAVIOLI GEVULD MET RIVIERKREEFT EN GROENE ASPERGES
met Zeebarbeelfilet en saffraan saus
Een portie bestaat uit 4 mooie ravioli 
€23.90/ per portie

Warme hoofdgerechten

ZEEBAARS FILET
Met kreeftensaus
AFHALEN VANAF 11.00U
€24.90/ per persoon
GEVULDE TONGFILETS
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
AFHALEN VANAF 11.00U
€28.90/ per persoon
DORADE ROYALE FILET MET KREEFT
met Nantuasaus van krab, seizoensgroenten en kervelpuree
AFHALEN VANAF 11.00U
€28.90/ per persoon

Garnituur bij warme hoofdgerechten

GARNERING
Knapperige seizoensgroentjes 
Duchesse aardappel of aardappelpuree of gratin Dauphinois
€7.95/ per persoon

Warme hoofdgerechten met kreeft

BOUILLABAISSE MET KREEFT
Met verse seizoensvis, aangepaste zeevruchten en een halve kreeft
Met croutons en rouille
AFHALEN VANAF 11.00U
€49.00/ per portie
KREEFT "WALVIS"
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
€69.00/ ST

Onze koude schotels

ZALMSCHOTEL
Duo van gestoomde en gerookte zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
€22.90/ per persoon
GECOMBINEERDE 'DE WALVIS' SCHOTEL
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm, gerookte heilbot, gemarineerde zalm, gerookte paling, gerookte forel.
Gegarneerd met gambas, ongepelde garnalen en salade.
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
€34.50/ per persoon
KREEFT BELLE-VUE
Kreeft van 650/750 gram.
gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
€69.00/ Per kreeft
ZEEVRUCHTENSCHOTEL MET KREEFT  (min 2 PERS te bestellen)
3 creuses, 3 platte oesters, gamba, scampi, black tigergarnaal, ongepelde garnaal, rivierkreeftje
langoustine, wulken,  kreukels, krab en halve kreeft  per persoon
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
€75.00/ per persoon

Fondue en Gourmet

FONDUE VANAF 2 PERSONEN
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)

Dagprijs afhankelijk van het seizoen
GOURMET VANAF 2 PERSONEN
Omvat per persoon

50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht 
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)


Dagprijs afhankelijk van het seizoen

KAVIAAR

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR
WHITE LABEL
Kaviaar van de Acipencer gueldenstaedtii of Russische steur.
Licht gezouten met subtiele toetsen van zee-egel en noten.
Zeer rijke smaak zonder uitgesproken secundaire smaken.
Aquacultuur uit Lombardije
30 gr
€69.95/ ST
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
WHITE LABEL
50 GR
€115.00/ ST
KAVIAAR DEGUSTATIE PAKKET 3 x 10g  
Wij selecteerden voor u onze drie favoriete soorten kaviaar uit het assortiment van Imperial Heritage. Een degustatie pakket omvat de soorten “Heritage” (Witte steur, Transmontanus) “Trésor” (Siberische steur, Baeri) en “Oscietra Royal” (Siberische oscietra, Gueldenstaedtii).
PARELMOEREN KAVIAARLEPELTJE INBEGREPEN
€75.00/ ST

SCHELP EN SCHAALDIEREN

KREEFT / LEVEND OF GEKOOKT
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN



ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS
CREUSES OF HOLLE OESTERS
  • ZEEUWSE CREUSE   Herkomst: Grevelingenmeer, Oosterschelde Zeeland
Smaak: Zeer mooi gevulde oester, elegant zilte toets
 
  • SPÉCIALES MÓR  Herkomst: Ierland
Smaak: Door een mix van zout en zoet water ontstaat een zachte, romige en zeer prettige smaakbeleving.
 
  • SPÉCIALE DES CLAIRES 'Á VOLANT' Herkomst: Frankrijk, Normandië
Smaak: Huitre á Volant is een krachtige, volle oester met een romige zilte smaak

  • SPECIALES GILLARDEAU Herkomst: o.a. Frankrijk Charente-Maritime, Marennes Oléron
Smaak: Een zilt zoet zeer volle en vlezige oester.



BELONS OF PLATTE OESTERS
  • ZEEUWSE 3/00-4/00-5/00
Herkomst: Zeeland, Grevelingenmeer
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.

Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen
Mosselen Imperial of Jumbo  Zeeland
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen


DAGPRIJS